om skolan Kopparlundsgymnasiet

Kreativitet och förberedelser för framtida studier och arbetsliv är grunden i hela utbildningen.

På Kopparlundsgymnasiet vill vi ge unga människor möjligheten att utvecklas genom tilltron till sig själva och sina förmågor samt genom att ta ansvar för sina egna studier och förstå att inget är omöjligt. Vi vill att alla ska känna glädje och lust, då det är då vi lär oss som bäst och utvecklas som mest.  

Kopparlundsgymnasiet är ett gymnasium i Västerås och en friskola utan vinstintresse, som startade 2001. Vi är en del av de idéburna skolornas riksförbund, vilket innebär att alla vinster återinvesteras i skolan. Därför har vi en stabil ekonomi och kan garantera alla elever i vår skola en kvalitativ utbildning.

Fakta om skolan.

Elever
1

Vi är en liten och väldigt familjär skola. Kopparlundsgymnasiet står för tolerans och sammanhållning.

Ideell förening med ideellt ändamål
1 %

Kopparlundsgymnasiet har Västerås Entreprenörsgymnasium som huvudman och är inte vinstdrivande, vilket gör att överskottet går tillbaka till skolan och eleverna.

Program
1

Vårt gymnasium erbjuder elverna 5 program. Samhällsvetenskap med inriktning media eller beteendevetenskap, ekonomi, naturkunskap och estetiska.

VAD SÄGER VÅRA STUDENTER?

Student som tycker till om skolan

"Här bryr sig lärarna på riktigt och det går att prata med dem om sånt som händer även utanför skolan."

En trygg plats utan mobbning
Att vara elev på skolan!

Som elev på Kopparlundsgymnasiet får du ofta arbeta praktiskt med verklighetsnära projekt och teman som rör aktuella ändelser i samhället. Exempel på sådana skarpa projekt är vår utställning under kulturnatten, radioprogram som sänds i närradio, UF-företag och vår egna festival.

Därför blir din studietid hos oss utvecklande och du öppnar dina ögon för vilka möjligheter som finns.

All vinst går tillbaka till våra elever.

Vi är en ideell förening utan vinstintresse som drivit Kopparlundsgymnasiet sedan 2001.
Eventuella överskott investeras givetvis i skola.

Vad kan jag göra efter studenten?

Efter studenten finns det många vägar att välja mellan om du gått på Kopparlundsgymnasiet.

För att få grundläggande behörighet till högskola och universitet krävs att du har läst minst 2500 poäng och har godkänt i 2250 av dessa, däribland ska gymnasiearbetet, svenska 1-3, engelska 5 och 6 samt matematik 1 ingå.

Många av våra studenter pluggar vidare men de flesta vill jobba, resa och samla på sig erfarenheter först. Detta är något vi ser positivt på då arbetsmarknaden ställer allt högre krav på erfarenhet.

Studenten Västerås, kopparlundsgymnasiet 2023
Rulla till toppen