Om verksamheten

Kopparlundsgymnasiet står för tolerans och sammanhållning

Kopparlundsgymnasiet har Västerås Entreprenörsgymnasium som huvudman och är inte vinstdrivande, vilket gör att överskottet går tillbaka till skolan och eleverna.

Genom att satsa på eleverna kan skolan erbjuda gratis träningskort och språkresor.

Vit logga (kopia)

Kopparlundsgymnasiet arbetar ämnesintegrerat och ofta praktiskt med verk­lighetsnära projekt och teman som rör aktuella händelser i samhället, som till exempel spelutveckling med digitalisering. Att jobba i projekt skapar en ”vi-känsla” och eleverna lär känna varandra. KG-andan är ett begrepp på skolan och står för omtanke och trygghet.

– Vi jobbar hälsofrämjande och vi har en väldigt stark elevhälsa på skolan. Vi kan snabbt fånga upp elever som behöver extra stöd säger skoladministratör Anna Lundgren.

På frågan vad som utmärker Kopparlundsgymnasiet svarar eleverna just detta. 

– Jag känner mig alltid välkommen, på den här skolan finns ingen mobbing. Man får vara precis som man är säger en Elev. 

Skejttjej gymnasium Västerås

Våra värderingar

En trygg plats utan mobbning

”Oavsett om man frågar en lärare eller en annan elev får man alltid hjälp. Skolan har är en väldigt fin sammanhållning, både mellan elever och lärare, men också med andra verksamheter i huset.

Jag är fortfarande förvånad över att det är en sådan bra skola” berättar en Elev.

Öppet hus i skolan
Är du nyfiken på oss?

Öppet hus på skolan

Varmt välkommen till Öppet hus på Kopparlundsgymnasiet. Här får du möjlighet att lära känna oss ännu bättre. Under Öppet hus får du möta elever, lärare och personal som berättar om hur det är att gå på vårt gymnasium. 

Kommande datum:

16 nov kl. 18.00-19.30
6 dec kl 18.00-19.30.

Vi välkomnar alla som är intresserade av att veta mer om vår skola, både blivande elever och föräldrar. Gå runt och ta en titt på våra lokaler, prata med lärare och elever och passa på och ställ alla dina frågor till oss, vi har svaren! 

Fakta om skolan.
Elever
1

Vi är en liten och väldigt familjär skola. Kopparlundsgymnasiet står för tolerans och sammanhållning.

Ideell förening med ideellt ändamål
1 %

Kopparlundsgymnasiet har Västerås Entreprenörsgymnasium som huvudman och är inte vinstdrivande, vilket gör att överskottet går tillbaka till skolan och eleverna.

Program
1

Vårt gymnasium erbjuder elverna 5 program. Samhällsvetenskap med inriktning media eller beteendevetenskap, ekonomi, naturkunskap och estetiska.

Rulla till toppen